Trollhättan, Alessandro Ripellino Architects

Trollhättan

Alessandro Ripellino Architects

Graphic ideas for a major building complex in the city centre of Stockholm.

Image module

© Alessandro Ripellino Architects

We have a long collaboration with Alessandro Ripellino Architects. Apart from creating their logo and visual identity we have made several presentations and other collaborations.

This was a different kind of project. Alessandro Ripellino Architects were invited to a competition (as well as Snøhetta, Lundgaard & Tranberg och Wingårdhs), concerning a building complex of 40 000 sqm in Stockholm »Kv. Trollhättan«.  The building hosts, among other services, a big mall. This project regarded new offices and housing. We were asked to create an idea for the facade that would reflect the sustainable approach which the whole project was based on.

The building is located in the very commercial centre of Stockholm but still close to a big park and the water. This was something we wanted to reflect in the building. We were inspired by the shapes of the islands in the archipelago close by but also the shapes and ideas of tree rings. The motto became »Cambium« as a metaphor for growth. The suggestion was never realised but highly appreciated by the jury.

This project was in close collaboration with Alessandro Ripellino Architects.

Image module
Image module
Image module
Image module